Cean Märsta ger dagligt stöd och ”eget” boende i nära anslutning till vår dagverksamhet.

Cean Märsta

På Cean Märsta, 45 min från Stockholms city, bor ungdomen i ”egen” lägenhet, i nära anslutning till dagverksamheten som är öppen 9 – 22. Detta innebär mycket hög närvaro av, och kontakt med, stödpersonerna i både vardaglig samvaro, praktisk träning och fritids aktiviteter.
Här arbetar fritidspedagog, behandlingspedagog, socionom, kriminolog och MI-handledare. Vi har naturligtvis även tillgång till all den kompetens som finns inom företaget Cean. Läs om vårt arbets- och förhållningssätt på sidan om Kvalificerat Stödboende.

ANSÖK OM PLATS

 

Målgrupp

Vi erbjuder trygghet och möjlighet till livsstilsförändring för ungdomar med missbruk, kriminalitet, neuro-psykiatrisk- och/eller social problematik. Vi riktar oss också särskilt till ensamkommande flyktingbarn om dessa problemområden uppenbarats. Även ungdomar och unga vuxna som av andra anledningar behöver stöd och skydd på sin väg mot ett vuxet och självständigt liv har en plats hos oss.

Vår dagverksamhet

… är en välkomnande och social plats, med ett kök/vardagsrum där vi umgås öppet. Ungdomarna är alltid välkomna för spontant ”vardagshäng” eller för inbokade möten.
Här finns också vårt kontor, samt ett avskilt rum för samtal eller terapi.

Närhet

Vår utgångspunkt är att arbeta så nära ungdomen som möjligt, trots att vårt och deras gemensamma mål är självständighet. Därför arbetar vår personal även jour och någon av oss är tillgänglig dygnet runt, även då dagverksamheten är stängd.

Enhetsansvarig: Åsa Hellström – 070-8399264

Förfrågningar: Peter Kult – 020 30 20 60

Journummer: 072 994 38 34